Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025

Σεισμός στην Αθήνα

Σεισμός 2,1 Ρίχτερ στη Νέα Φιλαδέλφεια Σεισμός 2,1 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Νέα Φιλαδέλφεια, λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο...

Ο Στέφανος Παπαδόπουλος έβαλε τα κλάματα on air: «Ο Γιώργος Μαζωνάκης να έρθει να με κοιτάξει στα μάτια»

Έντονα συναισθηματικά φορτισμένος ο Στέφανος Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή «Ραντεβού το ΣΚ» με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και την Ιωάννα...

Πέθανε άντρας που τον «κατάπιε» ο μαγνητικός τομογράφος

ΗΠΑ: Πέθανε ο 61χρονος που τον «κατάπιε» ο μαγνητικός τομογράφος – Φορούσε αλυσίδα εννέα κιλών, δήλωσε η γυναίκα του Η Αντριέν Τζόουνς-Μακάλιστερ δήλωσε ότι φώναξε...

Γιώργος Μαζωνάκης: «Αν θες καριέρα πέρνα από το καμαρίνι του, έλεγαν από την παραγωγή στον 21χρονο» λέει τραγουδίστρια που συνεργάστηκε μαζί τους

O δικηγόρος του 22χρονου τονίζει πως «υπάρχει και άλλος μάρτυρας που θα επιβεβαιώσει τη μήνυση. Ο εντολέας μου προσπαθεί να αποδείξει ό,τι έχει ζήσει» Για...

Γιατρός αποκαλύπτει τις 3 πιο σημαντικές πρακτικές για να μην αρρωστήσετε τον χειμώνα

Το φθινόπωρο και ο χειμώνας πλησιάζουν και όλοι θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι θα διατηρήσουμε την υγεία μας κατά τη διάρκεια της αλλαγής των εποχών. Το κλειδί...

Τι σημαίνει αν ο κρόκος ενός αυγού είναι κίτρινος ή πορτοκαλί – Ποιος είναι ο πιο υγιεινός

Κρόκος αυγού εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει το κίτρινο ή το πορτοκαλί;

Ποιο αυγό είναι πιο υγιεινό; Όσοι γνωρίζουν υποστηρίζουν ότι τα περισσότερα αυγά που μπορείτε να βρείτε σε σούπερ μάρκετ έχουν έναν κρόκο με ένα ελαφρύ, χλωμό, κίτρινο χρώμα. Αυτό το χρώμα αποκαλύπτει ότι η κότα που το έκανε δεν τρέφεται σωστά.

 

 

Πολλά για την υγεία της κότας μπορεί να αποκαλύψει το χρώμα που έχει ο κρόκος ενός αυγού. Το οποίο προέρχεται και από τη διατροφή της. Αν εσείς, βλέπατε αυτούς τους 3 κρόκους στην παρακάτω φωτογραφία, ποιος θα λέγατε ότι είναι πιο υγιεινός;

aa

Πιο υγιεινός είναι ο κρόκος αυγού Νο 1

Όσο πιο παχύ, σκούρο, πορτοκαλί χρώμα έχει ο κρόκος, τόσο πιο υγιεινό είναι το αυγό. Τέτοιος είναι ο κρόκος Νο 1 στην φωτογραφία.

Το ασπράδι αποτελεί το 67% του βάρους του αβγού και περιέχει περισσότερη από την μισή ποσότητα της συνολικής πρωτεΐνης. Με την πάροδο του χρόνου, η πρωτεΐνη αλλάζει μορφή και το ασπράδι αραιώνει. Γι’ αυτό και τα φρέσκα αβγά παρουσιάζουν πιο συνεκτική υφή, ενώ το ασπράδι των πιο “μπαγιάτικων” αυγών τείνει να απλώνει περισσότερο.

 

Ανακαλύψτε και άλλα

Διασημότητες ειδήσεις

Online δημοσιεύσεις

Affiliate marketing

Τσάντες

Ταξίδια διακοπών

Ειδήσεις ψυχαγωγίας

Κοινωνικά θέματα

Δημοσιογραφία

Πολιτιστικά νέα

Προϊόντα περιποίησης μαλλιών

 

stigmiotypo othonis 2025 03 29 16.48.49

Το χρώμα του κρόκου έχει αποδειχθεί ότι εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τη διατροφή της κότας. Οι κότες που τρέφονται κατά βάση με καλαμπόκι παράγουν αβγά με κίτρινο-πορτοκαλί χρώμα. Εκείνες που τρέφονται με σιτάρι ή κριθάρι παράγουν αβγά με λιγότερο έντονο κίτρινο χρώμα.

 

stigmiotypo othonis 2025 03 29 16.49.29

Το χρώμα του κρόκου είναι σταθερό και δεν μεταβάλλεται με το μαγείρεμα. Γι’ αυτό να έχετε πάντα στο νου σας, ότι ένα αυγό με πιο πορτοκαλί κρόκο είναι σίγουρα πολύ πιο υγιεινό από τα υπόλοιπα.

 

ΔΙΑΦΟΡΑ